
Κέικ σοκολάτας πανεύκολο, χωρίς αβγά με Pyure Stevia Κρυσταλλική
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κούπες Pyure Stevia Κρυσταλλική (1:1)
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- λίγο αλάτι
- 2 κούπες νερό
- 10 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κατά προτίμηση ξύσμα πορτοκαλιού ή λικέρ της αρεσκείας σας για άρωμα.
Για το γλάσο
- 150 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα τα στερεά, μετά τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Περνάμε με λίγο λάδι και εν συνεχεία με λίγο αλεύρι τη φόρμα που θα βάλουμε το μείγμα, για να μην κολλήσει το κέικ (προτιμήστε ταψάκι ή πυρέξ ή ακόμη και θήκες για μάφινς και όχι την κλασική φόρμα του κέικ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ετοιμάστε τώρα το γλάσο, ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με τη μαύρη σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το αφράτο κέικ σοκολάτας να κρυώσει και περιχύσετε με το γλάσο, ρίχνοντάς το λίγο λίγο.
Αν, ενώ ρίχνετε το γλάσο τείνει να πυκνώσει, μπορείτε να το ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Το αφράτο κέικ σοκολάτας σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε!