Νηστίσιμη Μηλόπιτα Ολικής Χωρίς Ζάχαρη
Υλικά
Για τη ζύμη
- 2 φλ. αλεύρι φαρίνα
- 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι ή μήλο
- 1 φλ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
- 8-10 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 2 κ.σ στέβια (υπολογίσουμε για 1/2 φλ. ζάχαρη τη σωστή δοσολογία)
- κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα υλικά και τη μοιράζουμε σε στη μέση. Ίσως χρειαστεί επιπρόσθετο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη. Τυλίγουμε το μισό κομμάτι ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Αλευρώνουμε ένα ταψί ή μία ειδική φόρμα και τοποθετούμε την άλλη μισή ζύμη στη βάση του ταψιού. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά (κομμένα μήλα, υποκατάστατο ζάχαρης και κανέλα) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσουν όσο επιθυμούμε εμείς τα μήλα. Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω από τη βάση ζύμης στο ταψί. Όταν είναι και η υπόλοιπη ζύμη έτοιμη την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και την πασπαλίζουμε από πάνω μέχρι να καλυφτεί το ταψί. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
πηγή: Το ημερολόγιο του Άκη