Lemon Pound Cake Parfait
Υλικά
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ανάλατο μαλακό βούτυρο,
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού stevia
- 4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
- Εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σως
- 4 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια,
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο,
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Για τη Σαντιγί
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, για την σαντιγί
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, για τη σαντιγί
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη stevia, για τη σαντιγί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ενα ταψί για 8x4 ιντσών. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικiν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και τη σκόνη stevia σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά έως να γίνει αφράτο. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα αυγά ένα ένα. Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε το ξηρό μείγμα στο υγρό μείγμα, αναμιγνύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήστε το για περίπου 45-60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά η κορυφή η βάλτε οδοντογλυφίδα και δείτε αν βγαίνει καθαρή. Αφήνεται στο ταψί να κρυώσει για 30 λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρέστε από ταψί. Κόψτε το κέικ σε μικρούς κύβους. Προσθέστε της φράουλες, χυμό λεμονιού, ξύδι μπαλσάμικο και το μέλι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και stevia σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέστε ένα στρώμα από κύβους κέικ, φράουλες και σαντιγί σε ένα ψηλό ποτήρι, στη συνέχεια, επαναλάβετε άλλη μια φορά. Γαρνίρετε σε σχήμα βεντάλιας, κομμένο σε φέτες φράουλας, αν θέλετε.