Κέϊκ πορτοκάλι με σοκολάτα και Pyure Stevia
Υλικά
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 2 πορτοκάλια
- 240 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 2 μεγάλα αβγά
- 2 πρέζες αλάτι
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουπα Pyure Stevia 1/1 ( Aν είναι 1/8, η stevia τότε 1/3 κούπας)
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια μικρά
- λίγη λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C, στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ πορτοκάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ. Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, τα αβγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη Pyure Stevia , το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα). Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα για το κέικ πορτοκάλι. Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.