Κέϊκ πορτοκάλι με σοκολάτα και Pyure Stevia

Υλικά

Για τη ζύμη

Ένα Ποτήρι ελαιόλαδο
Ένα Ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
350 γρ. PYURE STEVIA
1 Κγ μαγειρική σόδα
1 κγ κανέλα
200 ml χλιαρό νερό( μπορείτε να βάλετε και λίγο αγιασμό στο νερό )
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
120 γρ. σταφίδες
Ένα Φαρινα απ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη Pyure Stevia . Προσθέτω το νερό, το μισό χυμό πορτοκαλιού και στο υπόλοιπο ρίχνω την σόδα ανακατεύοντας πάνω από το μπολ. Ο χυμός πορτοκαλιού θα αφρίσει και μπαίνει κι αυτός στο μείγμα. Συνεχίζω με την κανέλα και τα καρύδια. 2. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι ενσωματώνοντας το στο μείγμα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις και προετοιμάζω με λαδόκολλα το ταψί (32 x 22εκ). 3. Σε ένα μικρό μπολ βάζω τις σταφίδες, τις μουλιάζω 5 λεπτά στο νερό, τις στραγγίζω καλά και προσθέτω 1 κ,σ αλεύρι για να κολλήσει πάνω τους και να βοηθήσει τις σταφίδες να μην βυθιστούν στον πάτο της πίτας. 4. Τις ρίχνω τελευταίες στο μείγμα, ανακατεύω και το βάζω στο ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα όπως τα κέικ για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου (μέχρι να βγει το μαχαίρι καθαρό).