Cheesecake με βύσσινα και Pyure Stevia

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Η Pyure Stevia κάνει αυτό το γλυκό θρεπτικό, υγιεινό και άκρως απολαυστικό.

Υλικά

Για τη βάση

200 γρ. φιστίκια πεκάν, ψιλοκομμένα
187 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Για τη γέμιση

200 γρ. τυρί κρέμα
240ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
Σπόρους από 2 φασόλια βανίλιας
15 γρ. Pyure Stevia
15 γρ. κορν φλάουρ

Για την επικάλυψη

Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Φτιάξτε τη βάση. Ανακατέψτε τα φιστίκια πεκάν με το λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολα και τοποθετήστε σε αυτή ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Στρώστε στο τσέρκι το φιστίκια πεκάν. Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε με σπάτουλα σιλικόνης το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τους σπόρους από τα φασόλια βανίλιας, τη Pyure Stevia και το κορν φλάουρ. Κατόπιν αδειάστε τη γέμιση πάνω στη βάση. Ψήστε στους 150 °C στη μεσαία σχάρα για 45΄-60΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις το μείγμα ψηθεί, απομακρύνετε από το φούρνο και διατηρήστε το στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Σερβίρετέ το κρύο την επόμενη μέρα. Λίγο πριν το σερβίρετε γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.