Κέϊκ με κρυσταλλική στέβια

Υλικά

  • 200 gr αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 120 gr γάλα
  • 50 gr λάδι ελαφρύ
  • 100 gr γιαούρτι
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 60 gr σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 μικρά μήλα
  • 150 gr Pyure στέβια κρυσταλλική
  • 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μικρού μεγέθους μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την baking powder. Τα αφήνουμε στην άκρη να περιμένουν. Σε μετρίου μεγέθους μπωλ βάζουμε το γάλα, το λάδι, το γιαούρτι, τα ασπράδια, το σιμιγδάλι και τα δυο μήλα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη. Τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τη στέβια. Χτυπάμε ξανά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού, πάντα ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο σταδιακά το μείγμα του αλευριού κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε απαλά να απορροφηθεί. Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ κι αν χρειάζεται την αλευρώνουμε και μέσα ρίχνουμε το χτυπημένο μείγμα του κέικ. Αν η φόρμα είναι από σιλικόνη την ακουμπάμε πρώτα επάνω στη σχάρα του φούρνου, ώστε να τη μεταφέρουμε ευκολότερα κατ΄ευθείαν στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50'. Για σιγουριά δοκιμάζουμε, βυθίζοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα και μετά την αναποδογυρίζουμε.